Hangok / Örkény István beszél


Örkény István: A megváltó - Egyperces novella, felolvassa Örkény István. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

Vitray Tamás beszélgetése Örkény Istvánnal - a Magyar Televízió 1974-es „Ötszemközt” című adásának hangrészlete. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

Keresztúton - M. Pásztor József beszélgetése Örkény Istvánnal pályakezdéséről, az 1934-ben megalapított Keresztmetszet című folyóiratról. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

„Filmírói pályafutásomról…” - Emlékezés a Tóték és a Macskajáték forgatókönyvének születéséről. Házi felvétel, az 1970-es évek közepéről. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

„Egyperces novelláimról…” - Bevezető az Egyperces novellák című. TV-műsorhoz hangfelvétele 1969-ből. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

Örkény István: Választék - Egyperces novella, felolvassa Örkény István. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

„Nemrég jelent meg magyarul Jules Renard naplója…” - Rádióinterjú az Egyperces novellákról 1968-ból. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

Örkény István: Kettős öröm - Egyperces novella, felolvassa Örkény István. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

„A művészetek az ősemberi világban valamilyen groteszk módon születtek meg először…” - Beszélgetés a groteszkről az Iskolarádióban, 1978-ból. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

Örkény István: Tudnivalók, közlekedési korlátozások a február 1-i eseményekkel kapcsolatban. - Egyperces novella, felolvassa Örkény István. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)

 

„Úgy hullnak ránk a szavak, mint az eső cseppjei…” - beszélgetés az egyperces novellákról. TV Színházi Album című műsor hangfelvételének részlete 1972-ből. A Élőszóval című, a Hungaroton és a Petőfi Irodalmi Múzeum Örkény István hangfelvételeiből válogató CD-jének részlete (Budapest, Hungaroton, 2008)