LEVELEK BALATONFÜREDRE


Kedves Gabusék!

Megjött a könyv, köszönöm. Így küllemre nagyon szép, olvasni még nem volt időm, mert nagyon összefutott a munka. Képzeljétek, nekem most két könyvem jön, júl.-ban a Szépirodalminál, karácsonyra a Magvetőnél. Utána nem lesz többé magyar próza, leszámítva a MÁV menetrendet.
Biztos jól vagytok. Ti mindig jól vagytok, álbajokkal hencegve. Nekem vannak igazi bajaim, de itt van Zsuzsa, mindent feledtet.
Majd jövünk le Füredre, de most fel kell húzni a gatyaszárat, mert Déryék is ott vannak. Nálunk háromfogásos ebéd szok lenni, ohne gombócleves, amellett bizonyos etikettszerűség uralkodik, tehát a házigazda nem jár ebéd közben fingani, mint egyeseknél. Várjuk szíves meghívástokat, menü-javaslatokkal, aztán majd döntünk.
Ja. Pesti izr. körökben elterjedt a hír, hogy a füredi Kedvesben árulnak az ígéret Földjéről származó narancslevet bádogban, á 24 Ft. Kérünk szépen, vegyetek négy dobozzal, de ha van Grape Fruit levük, akkor azt, mert az még jobb. Nekünk egy ilyen doboz + fele gin, egy esti vendégkoszorú ellátása. Ezért kérlek, hogy vegyetek.
Ne félj, a Délibáb-ot hamarosan elolvasom, nem kell megvárnod második gyermekkoromat.
Sokszor csókol és Melindának kézcsók

1966
Örkény P.